studiekeuzeadvies
Kiezen wat je wilt
Studiekeuzecoach
Kiezen wat je wilt
Opleidingsadvies
Kiezen wat je wilt
workshop studiekeuze
Kiezen wat je wilt
hulp bij studie kiezen
Kiezen wat je wilt
begeleiding studiekeuze
Kiezen wat je wilt
advies studiekeuze
Kiezen wat je wilt
loopbaanbegeleiding
Kiezen wat je wilt
sollicitatiebegeleiding
Kiezen wat je wilt
Studiekeuzecoach
Kiezen wat je wilt
Opleidingsadvies
Kiezen wat je wilt

Workshops om de juiste studiekeuze te maken

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

K!ES Workshops helpen jongeren in de (voor)eindexamenklas bij het beantwoorden van deze vragen. Na de workshop gaan ze naar huis met een top 3 aan opleidingen waaruit ze later nog kunnen kiezen. Tijdens een open dag weten ze waar ze op moeten letten en welke vragen ze kunnen stellen om erachter te komen of de opleiding bij hun past. Ze beginnen met meer zelfvertrouwen aan de nieuwe studie. Er zijn K!ES Workshops voor zowel sector- en profielkeuze als voor studiekeuze. De K!ES Workshop Loopbaankeuze is voor de (jong-)volwassene die na de studie wil nadenken over de keuze voor een baan of na een aantal jaren werkervaring over een eventuele carriereswitch.

workshop studiekeuze

Workshop Studiekeuze

De Workshop Studiekeuze is geschikt voor jongeren in de (voor)eindexamenklas, maar ook voor eerstejaarsstudenten die overwegen om een andere studie te kiezen.

Tijdens de workshop is er aandacht voor:

  • Hoe kijk je naar jezelf?
  • Welke wensen heb je voor je toekomst?
  • Waar ben je goed in?
  • Hoe wil je jezelf ontwikkelen?
  • Welke acties ga je ondernemen?

Tijdens de Workshop Studiekeuze gaan jongeren met verschillende opdrachten aan de slag om erachter te komen wat hen bezighoudt, wat hun talenten zijn en hoe ze die het beste benutten voor hun toekomstige plannen. Dit doen ze in groepjes, duo’s en soms individueel.

Vragen?

K!ES Workshops worden zoveel mogelijk afgestemd op de vragen die er bij jongeren leven. Je kunt ons altijd bellen of mailen met een specifieke vraag. Dan proberen we daarop in te spelen. Ook als je twijfelt of de workshop wel iets voor jouw kind is, kun je bellen voor overleg. We zijn te bereiken op 06 - 51 66 33 38.

Contact over K!ES Workshops
hulp bij studie kiezen

Praktische informatie over de workshop

Wanneer?
15 oktober - 13.30 - 17.00 uur
19 november - 9.30 - 13.00 uur
17 december - 9.30 - 13.00 uur

Kosten:
€ 60,- per persoon, inclusief btw.

Aantal deelnemers:
Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Trainer/coach:
De K!ES Workshop wordt gegeven door Engelina Muller.

Aanmelden voor K!ES Workshop

hulp bij studiekeuze

Dit vonden zij van de workshop

"Er wordt niet alleen gekeken naar de studiekeuze zelf, maar ook naar wie jij bent en wat je wil. Verder is er geen goed of fout, dat is fijn." - Thomas, vwo 6

"Eerst een duidelijk zelfbeeld gevormd. Goed voorbereid. Veel verschillende dingen gedaan. Handige en overzichtelijke map gemaakt" - Chen, havo 5

"Goed & duidelijk uitgelegd. Goeie oefeningen" - Lisandia, havo

Aanmelden voor K!ES Workshop

Informatie voor decanen

begeleiding studiekeuze

K!ES Workshop

Ervaren, plezier en zelfvertrouwen. Dat zijn de sleutelwoorden van de K!ES Workshop. In 3 lesuren van 50 minuten denken leerlingen na over zichzelf, hun mogelijkheden en hun wensen. In die tijd voert de leerling acht tot tien opdrachten uit. Daarin wordt de intensiteit langzaam opgebouwd naar het maken van een actieplan of concrete keuze. Een K!ES Workshop leidt naar sector- / profiel- of studiekeuze. In overleg met de decaan wordt een programma samengesteld dat aanzluit bij het doel van de workshop en de behoefte van de leerlingen.

Aantal deelnemers
Om iedere leerling voldoende aandacht te geven en een sfeer van vertrouwen te creeëren, is de groepsgrootte beperkt. Bij voorkeur nemen maximaal 12 leerlingen deel per workshop. Voor een klas van 24 leerlingen organiseren we 2 (parallelle) workshops. Een maximum van 15 leerlingen is mogelijk wanneer de mentor of decaan de groep begeleidt.

Informatie
Vraag een oriënterend gesprek aan via het contactformulier of bel 06 - 51 66 33 38.

Contact over K!ES Workshops